miercuri, 26 martie 2008

Ce, cum, cat mancam?



Alimentatia in zilele noastre reprezinta o problema foarte importanta. Se observa o modificare a aspectului fizic dat de modul in care alimentatia isi face loc in viata de zi cu zi a individului. De aici si intrebarile: ce, cum, cand, cat, mancam!
Cultura noastra dispune in materie de alimantatie de 3 mese pe zi, anume micul dejun , pranzul, cina. Cel mai important aspect de luat in seama este micul dejun. Nu trebuie sa-l sarim sub nici o forma! Beneficii: confort psihic si fizic, memorie mai buna, usurinta in exprimare. Este indicat ca micul dejun sa contina: glucide sau in hidrati de carbon (produse cerealiere integrale, vegetale si fructe).
Cum’ ar fi mai bine sa mancam ? In liniste, fara graba, mestecand bine mancarea.- ‘Cand’ ar fi mai bine sa mancam ? In general - dimineata, intre orele 8.00 si 9.00 (foarte usor, fructe, legume sau sucuri naturale) ; la pranz, intre 12.00-14.00 si seara intre 17.00-19.00 (usor).- ‘Cat’ ar fi indicat sa mancam ? Cat sa ne simtim bine, dar nu satui pe deplin (‘cu burta plina’). Organismul va lua energie din alte surse pentru a facilita procesul de digestie si vom avea o stare de somnolenta imediat dupa masa.
Unde?In general in locuri cat mai agrebile si igienice.
Ce?Cat mai multe alimente sanatoase si naturale, sa nu uitam si de fructe!

Niciun comentariu: