miercuri, 26 martie 2008

roses

Ce, cum, cat mancam?



Alimentatia in zilele noastre reprezinta o problema foarte importanta. Se observa o modificare a aspectului fizic dat de modul in care alimentatia isi face loc in viata de zi cu zi a individului. De aici si intrebarile: ce, cum, cand, cat, mancam!
Cultura noastra dispune in materie de alimantatie de 3 mese pe zi, anume micul dejun , pranzul, cina. Cel mai important aspect de luat in seama este micul dejun. Nu trebuie sa-l sarim sub nici o forma! Beneficii: confort psihic si fizic, memorie mai buna, usurinta in exprimare. Este indicat ca micul dejun sa contina: glucide sau in hidrati de carbon (produse cerealiere integrale, vegetale si fructe).
Cum’ ar fi mai bine sa mancam ? In liniste, fara graba, mestecand bine mancarea.- ‘Cand’ ar fi mai bine sa mancam ? In general - dimineata, intre orele 8.00 si 9.00 (foarte usor, fructe, legume sau sucuri naturale) ; la pranz, intre 12.00-14.00 si seara intre 17.00-19.00 (usor).- ‘Cat’ ar fi indicat sa mancam ? Cat sa ne simtim bine, dar nu satui pe deplin (‘cu burta plina’). Organismul va lua energie din alte surse pentru a facilita procesul de digestie si vom avea o stare de somnolenta imediat dupa masa.
Unde?In general in locuri cat mai agrebile si igienice.
Ce?Cat mai multe alimente sanatoase si naturale, sa nu uitam si de fructe!

CUM VOI SOCIALIZA COPII DIN POSTURA DE INVATATOR?



Individ=persoana integrata activ in societate;socializare=formare a individului in a comunica in societate,conform idealurilor morale,privind intelegerea cu persoanele din jur si excluzand discriminarea. Astfel individul trebuie format de mic, in cadrul gradinitei pentru a putea comunica cu cei din jur: prieteni, adulti, oameni provenind din alte tari. Cum se poate realiza acest lucru: prin diferite metode utilizate in scoala, cum ar fi cele traditionale: povestirea, conversatia, exercitiul, mai nou metoda braimstorming, prin care se dezvolta vocabularul , dar nu numai, ci si ,capacitatile intelectuale de comnicare si dezvoltarea vocabularului.O noua metoda de formare este insusirea unei limbi des intalnite in strainatate, ca limba engleza, iar o alta mult mai eficacee fiind utilizarea calculatoruluicu diversele lui cai de acces la comunicare date de web.
Individul trebuie initializat de la o varsta frageda in "tainele" vaste ale calculatorului.